Communicatiestrategie en –plan

Communicatiestrategie en –plan

Uw reputatie, effectiviteit en zelfs winstgevendheid wordt niet bepaald door hoe u over uw organisatie praat maar veel meer door hoe (potentiële) klanten, werknemers, politici en belangengroepen over u praten. Dat gesprek begint in uw eigen organisatie. Media kunnen dit gesprek uitvergroten, van richting veranderen en de timing bepalen. Die media zullen zich in eerste instantie concentreren op wat mis gaat. En terecht. Maar dat betekent niet dat u stil moet of kunt zitten als een mediastorm u of uw organisatie treft. Daarbij: een goede communicatiestrategie heeft vóór de mediastorm al gezorgd voor een stevige reputatie.

Een reputatie bouwen vergt tijd en moeite. Het begint in uw eigen organisatie. Als het goed is vertellen werknemers een positief verhaal over hun eigen organisatie. Dat zorgt voor een stevige basis die minder kwetsbaar maakt als er eens iets verkeerd gaat. Vervolgens komt het aan op de goede mediacontacten, op snel en secuur handelen bij vragen van journalisten. En op durf. Het slechtste advies is: stilzitten als je geschoren wordt.

Reacties richting media moeten op orde zijn of moeten op orde worden gebracht: Smart&Able adviseert u hoe dat te organiseren, is inzetbaar voor woordvoering, wijst op relevante spelers en journalisten. En het blijft niet bij reageren. Ook een offensiever, een actief mediabeleid hoort bij een goede communicatiestrategie. Wij kennen de media, weten hoe een relevant netwerk op te bouwen en leggen rechtstreeks contact met journalisten die voor u of uw organisatie relevant zijn of worden.

Elke organisatie, elk bedrijf heeft nieuws te melden. Het is alleen zaak dat nieuws te vinden en het vervolgens ook naar buiten te brengen. Op vele manieren (brainstorm, röntgenfoto van de onderneming, interviews, antennenetwerk, parelduiken) identificeert Smart&Able nieuwswaardige initiatieven. En maakt een planning die ervoor zorgt dat u geregeld positief in relevante media komt.

Volg ons