Bart Jochems

Bart Jochems koppelt strategie aan uitvoering. Hij vindt een helder dus beknopt plan mooi, helpt bij de positionering van bedrijf en CEO en de opzet en uitvoering van de communicatie. Kent de politiek, weet wat journalisten drijft en is op z’n best in crisismanagement.

Hij kan daarbij putten uit zijn ervaring als (televisie-)journalist, communicatiestrateeg en woordvoerder van meerdere ministers van Buitenlandse Zaken. Houdt van ingewikkelde vraagstukken waarbij veel stakeholders betrokken zijn en is gewend in de boardroom op te treden. Vindt de details belangrijk, maar probeert snel de echte kern van een probleem boven tafel te krijgen. Om na het denken ook vooral te doen.

Jochems was journalist (GPD, RTL Nieuws, NOS Journaal), hoofd Communicatie bij een verzekeraar en woordvoerder van achtereenvolgens staatssecretaris Benschop en de ministers Van Aartsen, De Hoop Scheffer en Bot.

Met die achtergrond komt hij niet alleen in een detachering (Nederlandse Publieke Omroep, gemeente Den Haag) tot zijn recht, maar ook als woordvoerder tijdens crises en adviseur in reputatiemanagement. Waar dat zinnig is, combineert hij communicatie en lobby. Om tot een duidelijke public strategy voor onderneming of overheidsorganisatie te komen.

Volg ons